UNIEKE SAMENWERKING VOOR HET GOEDE DOEL

Lions Club Crailo, Rotary Club Laren-Blaricum en Singer Laren slaan de handen ineen om vrijdag 4 en zaterdag 5 september voor de dertiende keer weer een groots jazzfestival neer te zetten. Het succes is mede te danken aan de inzet van een groot aantal vrijwilligers van deze serviceclubs. De opbrengst komt ten goede aan instrumenten voor musici met een lichamelijke of visuele beperking en voor een buitenlandse masterclass voor een jonge conservatorium student.

De Lions Club en de Rotary Club uit de regio die met Singer Laren al veertien jaar eendrachtig samenwerken, in het bestuur, de commissies en als vrijwilliger, om musici met een lichamelijke beperking en jonge conservatorium studenten de mogelijkheid te geven zich muzikaal te ontwikkelen. Voor zover bekend is er binnen Lions en Rotary nergens sprake van zo’n langdurig “huwelijk”. Het motto van beide clubs “Service above yourself”wordt hier op een bijzondere manier in praktijk gebracht.

Sinds in 2003 het fameuze Larense Jazzfestival nieuw leven is ingeblazen zijn er nu twaalf zeer succesvolle festivals georganiseerd.  De grootste artiesten van de nationele en internationale jazzwereld traden op, waaronder The Big Chris Barber Band, The Jazz Orchestra of the Concertgebouw met Toots Thielemans, Laura Fygi, Monty Alexander, The Surpremes. Oleta Adams, Candy Dulfer, Dame Cleo Laine, Sir John Dankworth, Randy Crawford, Joe Sample, Dionne Warwick, Madeline Bell, Caro Emerald, Louis van Dijk, Frits Landesberge, Jeroen de Rijk en vele anderen.

Natuurlijk zal het in 2017 niet anders zijn. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten kondigt Laren Jazz vol trots het optreden aan van Edsilia Rombley.


Copyright © 2014. All Rights Reserved.